İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indiren Sabuncubeli Tünelleri ulaşıma açıldı

İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indiren Sabuncubeli Tünelleri 11 Haziran 2018 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla ulaşıma açıldı 

İzmir-Manisa yolunun 580 rakımından geçen Sabuncubeli Geçidi’nde yürütülen Sabuncubeli Tüneli ve Bağlantı Yolları Projesi’nin temeli 9 Eylül 2011’de atıldı.

Yapım çalışmalarına yap-işlet-devret modeliyle başlanan, 2015’ten itibaren ise kamu olanaklarıyla devam eden projede her biri 4 bin 65 metre, toplamda 8 bin 130 metre uzunluğunda iki tünel inşa edildi.

Ayrıca 2 bin 530 metrelik Bağlantı Yolları tamamlandı. Sabuncubeli geçidinde yüzde 9,5 olan eğim, tüneller sayesinde yüzde 1,5’e düşürüldü, 14 viraj ortadan kaldırıldı.

İzmir-Manisa Karayolunun 21. Kilometresinde yapılan toplam 4 kilometrelik gidiş ve geliş olmak üzere iki bölümden oluşan Sabuncubeli Tüneli; onlarca ölümlü ve yaralanmalı kazanın yaşandığı, kış aylarında da buzlanma ve kar nedeniyle kapanma noktasına gelen Sabuncubeli rampasının alternatifi haline gelecek olup; tünel tamamlanınca Manisa ile İzmir arası seyahat süresinin 15 dakikaya inmesi planlanmaktadır.

Sabuncubeli Tünel Projesi kapsamında her tüpte yolun 2 tarafında yer alan beton kablo kanalların kapatılmasında DURAKOM markalı Kompozit Kanal Kapakları tercih edilmiş olup, Kompozit sektöründe 12 yıllık bilgi birikimini bünyesinde barındıran Durakom Kompozit Teknolojileri bu önemli projede DURAKOM markalı ürünlerin tercih edilmesinin haklı gururunu taşımaktadır.

Kompozit Kanal Kapak Sistemlerini Kullanmanın Yararları:

Durakom Kompozit Kanal ve Galeri Kapakları; yüksek mukavemet, kolay montaj, hafiflik, gerektiğinde kaldırma için kapak üzerine montaj edilmiş kulplar, korozyon /kimyasal dayanımı, elektrik iletmemesi, minimum bakım gereksinimi ve kaymayan yüzey özelikleri ile yeni yapılacak ya da kapakları değişecek kanal ve galeriler için pratik çözüm oluşturmaktadır.

Kompozit Kanal Kapak Sistemlerinin Kullanmanın Alanları:

  • Otoyol ve Metro Tünellerinde
  • Endüstriyel Alanlarda
  • Fabrikalarda
  • Limanlarda
  • Makine Dairelerinde
  • Bina İçi Kalorifer Dairelerinde,
  • Açık Alanlardaki Kuyularda, Kanallarda
  • Arıtma Tesislerinde